Predikanten

Ds. Jakob Pieter (Jacques) Helder
Bereikbaar per email:
Per telefoon: 033 - 246 52 75

Ds. Gerard Wolfert
Bereikbaar per email: 
Per telefoon: 06 8279 9689

Ds. Helder stelt zich voor ...
Mijn roepnaam is Jacques, mijn doopnamen zijn Jakob Pieter, ik ben vernoemd naar twee van mijn ooms. Ik werd geboren in Drenthe en groeide op in Hoogeveen. In Kampen studeerde ik theologie aan de universiteit. Tijdens mijn opleiding kreeg ik werk in verschillende organisaties voor de begeleiding van jongeren, onder meer bij YouthforChrist. Ik gaf begeleiding en training aan teams in het kader van jongerenevangelisatie, gaf muzikale ondersteuning bij samenkomsten en deed geestelijk opbouwwerk. Meerkerk werd mijn eerste standplaats als predikant, een periode (1990-2002) waarin ik trouwde met Trudy en wij de ouders werden van dochter Mariëlle (18). Tevens een tijd waarin een nieuwe kerk gebouwd werd, met een nieuw orgel; en een tijd waarin ik een gemeente opbouwplan heb uitgewerkt. In de regio begeleidde ik de teams van de Alpha-cursus. Arapoti werd mijn volgende missie en gemeente om te dienen, een boeren gemeenschap in de staat Paraná in Brazilië. In die jaren werden ook daar nieuwe (zendings)kerken gebouwd. Vanaf 2008 werkte ik in Nijkerkerveen, waar ik als doel kreeg de gemeente zelfstandiger te maken en sterk te maken voor de toekomst. Nu zie ik geloofsopbouw als mijn bijdrage en opdracht voor Scherpenzeel, om het geloof “te verdiepen en te vieren”, met aandacht voor Gods Geest en voor heel de mens.

Ds. Wolfert stelt zich voor ...
Mijn naam is Gerard Wolfert, ik ben 30 jaar, getrouwd met Susanna en sinds 2 juli 2017 ben ik één van de twee predikanten van de Protestantse Gemeente ‘De Achthoek’. Ik ben opgegroeid in het dorpje Stellendam op het mooie Goeree-Overflakkee. Na een bachelor theologie aan de Universiteit Utrecht volgde ik mijn master tot ‘Gemeentepredikant’ aan de Protestantse Theologie Universiteit in Amsterdam.

Ik ben geïnteresseerd in hoe de kerk en geloofsgemeenschappen zich de komende jaren gaan ontwikkelen, ik sta thuis graag in de keuken en heb een passie voor muziek. Ik speel zelf trompet en piano en heb een vrij brede muzieksmaak van dixie, bebop, electroswing, Franse chansons, Beethoven en Bach tot de muziek van Taizé. Zo af en toe komt het er ook nog eens van dat ik zelf eens een gedicht schrijf of een lied vertaal/hertaal.

Als predikant sta ik altijd open voor een gesprek over zingevings- of levensvragen. Als u behoefte heeft aan een gesprek neemt u dan gerust contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik ben als predikant verbonden aan ‘De Achthoek’, maar predikant ben je uiteindelijk binnen de grotere gemeenschap waarin je je begeeft. Dus ook als u niet of niet zo vaak naar de kerk gaat mag u gerust contact met mij zoeken.

Naast mijn werk als gemeentepredikant in ‘De Achthoek’ ben ik voor een aantal uur per week werkzaam als jongerenwerker in de Protestantse Gemeente te Voorhout.